Fransa, Nestle grubuna bağlı Perrier maden suyunda dışkı ve insan kaynaklı bakteri tespit edildiğini duyurdu. Firma, iki milyon şişeyi "ihtiyati tedbir olarak" imha ettiğini açıkladı.


Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) / X

Fransız yetkililer, önlem olarak şirketten bir kuyunun kullanımını durdurmasını talep etti. Fransız Le Monde gazetesinin haberine göre, ürünlerde dışkı örneklerine rastlanılmasının sebebinin Mart ayı ortasında Fransa'nın Güneydoğu’sunu vuran Monica fırtınasıyla bağlantılı şiddetli yağışlar olduğu düşünülüyor.


rfymfr
 

Türkiye'nin geçen ay ihracatını en fazla artırdığı ülke Romanya oldu Türkiye'nin geçen ay ihracatını en fazla artırdığı ülke Romanya oldu

Vereze yakınlarındaki Nimes'de bulunan kuyu, 1903 yılında kurulduğundan bu yana Perrier markası için maden suyu üretiyordu. Şirketin açıklamasına göre, işletme "yetkililerin kontrolü altında uygun bir zamanda yeniden faaliyete geçeceği" beklentisi içinde olsa da, zaten Ocak ayının sonundan bu yana bazı markalarında kaliteyi korumak için yasaklanmış uygulamalar kullandığı konusunda baskı altındaydı.

Kaynak: HABER MERKEZİ