Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde önümüzdeki hafta daha fazla yağış beklenmesi nedeniyle mahsur kalan insanları kurtarma çabaları sürüyordu. Yaşanan sel felaketi sebebiyle havaalanı, otobüs terminalleri ve ana yollar kapatıldı. Her taraf sularla kaplanırken en acil ihtiyaç ise içme suyu!

Halk sağlığı uzmanları, bölgenin büyük kısmının sular altında kalması nedeniyle hastalık riskinin de arttığını söyledi. Özellikle bakteriyel bir hastalık olan dang humması ve leptospiroz vakalarının birkaç gün içinde keskin bir şekilde artabileceği konusunda uyarı yapıldı.

Yalı Çapkını sınır tanımadı: Özbek şarkıcıdan Mert Ramazan Demir'in 'Ferit'ine şarkı! Yalı Çapkını sınır tanımadı: Özbek şarkıcıdan Mert Ramazan Demir'in 'Ferit'ine şarkı!

EVLERİ DE YAĞMALADILAR

General Hertz Pires do Nascimento, "Personelimiz beş gündür çalışıyor soğukta titriyor. Bütün gece ayaktalar. Hijyen koşulları yetersiz" şeklinde konuştu. Kurtarmada çalışan insanlardan teknesi bile çalındı. Jet skiler ve evler yağmalandı. Sel felaketinin aynı zamanda Güney Amerika ülkesinin gıda kaynaklarını da etkilemesi bekleniyor. Rio Grande do Sul, Brezilya'nın temel gıda maddesi olan pirincin %70'ini üretiyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ