Özgü Namal ve Özcan Deniz‘in başrolünü oynadığı ekrana geldiği günden itibaren tartışmaların hedefi olan "Kızıl Goncalar" geçen pazartesi yayınlanan bölümünün ardından yine eleştirilerin hedefi haline gelmişti. 

İrem Derici mi, Beyonce mi? Kostüm aynı ama ışıkları farklı! İrem Derici mi, Beyonce mi? Kostüm aynı ama ışıkları farklı!

Kizil Goncalar Bu Aksam Var Mi Kizil Goncalar Kaldirildi Mi Kizil Goncalar Neden Tepki Cekti

Seküler kesim dizide kendilerine yönelik gerçek dışı algı oluşturulduğu yönünde çok sayıda paylaşım yaptı ve boykot çağrısında bulunmuştu. Dizinin senaristi Şükrü Necati Şahin ise tepkilere sosyal medya hesabından yanıt vermişti; Şahin oyuncuları etiketleyerek “Oynuyorlar engelleyemiyoruz”, ardından da yapımcı Faruk Turgut ve yapım ekibini etiketleyerek “Yapıyorlar engelleyemiyoruz” mesajını paylaşmıştı. 

Bu kez ise dizisinin yönetmeni Ömür Atay, Gazete Oksijen'e konuştu ve İslam ya da inanç bazında kimseyi rahatsız edecek bir şey anlatmadıklarını belirtti. 

Rtuk Kizil Goncalar A Dair Sikayetler Kayit Altina Alindi

'Seküler kesime ve o karakterlere daha rahat olumsuzluklar yazılabildiği ama diğer tarafta muhafazakar karakterlere daha yumuşak yaklaşıldığı dile getiriliyor sık sık. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?' sorusuna Ömür Atay; ''Çok samimi olarak buna katılmıyorum. Tarikat içerisinde katıksız Müslüman, katıksız iyi insan karakterlerimiz de var, ticaret yolsuzluğu yapan ya da erkek erkini din üzerinden kuran negatif karakterlerimiz de var.'' yanıtını verdi. 

G J1 Fw Ju Xw A A1Ysg

''Hiçbir tarikatı baz almadık. Biz kendimiz, var olabilir bir dünya içinde bir tasarım yaptık.'' diyen yönetmen dizinin sevilen karakterleri Cüneyd ve Zeynep için ise “Seyircide öyle bir istek yaratılmıyor. Ama ezber seyircilerin böyle bir isteği var. Açıkça söyleyeyim biz öyle bir yolda yürümüyoruz. Onların insani olarak birbirlerine yakınlaştığı ve birbirlerinin hayatlarına nerede yardımcı olabilecekleriyle ilgili durumlar yaratıyoruz. Fan gruplarında hakikaten öyle bir baskı var. Ama bizim öyle bir tasarımımız da, oraya yönlenmek gibi bir amacımız da yok.” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: DEMET SAROVA