Güney Afrika'nın George kentindeki yetkililer, büyük bir felaketle uğraşıyor. 5 katlı bir bina aniden çöktü. 24 kişinin enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. İnşaat halindeki yapının yerle bir olduğunda bölgede yaklaşık 75 işçi bulunuyordu.

Sahil kentindeki olayın nedeni araştırılıyor. 2 insan yaraları sebebiyle olay yerinde hayatını kaybetti. Sonrasında hastaneden 3 ölüm haberi daha geldi. George Belediye Başkanı Ald Van Wyk, "Düşüncelerimiz ailelerle ve sevdiklerinden haber beklemeye devam edenlerle birlikte" dedi.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ DUYDUM

Kadın sürücü ters yöne girip terör estirdi Kadın sürücü ters yöne girip terör estirdi

100'den fazla kurtarma görevlisi, arama köpekleriyle birlikte binada mahsur kalanların yerini tespit etmek için gece boyunca çalıştı. Operasyona yardımcı olmak için büyük ekipmanlar kullanılıyor. Yetkililer, enkaz altında kalanlardan bazılarıyla temasa geçilebildiğini söyledi. İçeride en az 50 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Yerel meclis üyesi Theresa Jeyi, "Olay anında yakınlardaydım. Büyük bir gürültü duydum ve tüm binanın çöktüğünü gördüm... Ben de travma geçirdim. Bu çok üzücü" açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ