ABD'de yeni yayınlanan bir federal rapora göre; beyaz olmayan yayalar, trafikten kaynaklanan yaralanmalar nedeniyle acil servislere daha yüksek oranda başvurdu. Ocak 2021 ile Aralık 2023 arasında yaya yaralanması nedeniyle 137.000'den fazla acil servis ziyareti gerçekleşti.

Asyalılar, beyazlara göre 2.23 kat daha fazla acil servise giderken, Siyahlar 1.93, Latin kökenliler ise 1.7 kat fazlaydı. Raporda ayrıca 15-24 ve 25-34 yaş gruplarında araç kaynaklı yaralanmalar nedeniyle acil servise başvuru oranlarının daha yüksek olduğu belirlendi.

Okula gitmek isteyen timsaha izin verilmedi! Okula gitmek isteyen timsaha izin verilmedi!

ERKEKLER İKİ KAT FAZLA

Erkeklerin tedavi alma olasılığının kadınlara göre neredeyse iki kat yüksek çıktığı da açıklandı. Bunun ağırlıklı sebebinin güvenli olmayan yürüme ortamları olduğu kaydedildi. Belirli mahallelerde yeterince yatırım yapılmadığı belirtildi.

Burada gelir düzeyi düşük insanların yaşadığı öğrenildi. Birçoğu da farklı ırklara mensuptu. Araçlarla ilgili özelliklerin yanı sıra yolların daraltılması ve hız sınırlarının düşürülmesiyle bu konuda olumlu adımlar atılabileceği söylendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ