Mutluluk mu yoksa rol mu?

Herkes mutlu görünmek ister. İster ancak bazı insanlar dışarıdan güçsüz görünmemek adına rol yapıyor. Bunun ise tıp dünyasında adı “Gülümseyen depresyon ” bu depresyon türü diğerlerine nazaran çok farklı.

Bu depresyona girmiş olan kişiler genellikle daha iyi görürler. Kendilerini dışarıya  enerjik ve mutlu gösterirler. Gülümseyen depresyona giren kişiler farkında olmadan aşırı uyuma isteği gösterebilir. Bunun yanında kişi iştah kaybı, kilo verme gibi durumlar yaşayabilir.

Gülümseyen depresyon ’un sebepleri

Gülümseyen depresyon bir diğer adıyla (Atipik depresyon) nün birden fazla sebebi olabilir. Bu kişinin yaşadığı durum ve olaya göre değişiyor. Yakınını kaybetme , boşanma vb. Kişiyi yıpratan değişik tramvatik olaylar nedeniyle kişi gülümseyen depresyona girebilir. Hatta kişi bazen kendi de gülümseyen depresyona girdiğinin farkında olmayabilir.  

Ceyda Düvenci ped reklamı mı kovalıyor? O sözleri böyle yorumlandı! Ceyda Düvenci ped reklamı mı kovalıyor? O sözleri böyle yorumlandı!

Gülümseyen depresyona giren kişiler profesyonel yardım almalıdır. Bunun nedeni bilinç altındaki asıl nedeni yok etmektir. Kendi kendine geçen bir hastalık değildir.

Kaynak: HABER MERKEZİ