Annem kıskanır diye evlenmedim Annem kıskanır diye evlenmedim

Beyin sağlığınız için atabileceğiniz önemli adımlar bulunuyor. Bunlardan biri bol bol uyumak. Kaliforniya'da konuyla ilgili uzman bir Doktor olan Sulagna Misra, "Uyku beyni besliyor. Uyku aynı zamanda anıların işlendiği ve depolandığı zamandır.

Uyuyamamak beyin sağlığınızı önemli ölçüde etkileyebilir. Geceleri çalışan hastalarım oldukça sıkıntı çekiyor. Biyolojik saatlerine karşı çalıştıkları için beyin bulanıklığı yaşıyorlar" açıklamasında bulundu. Her gece 7 ila 9 saat arasında uyumak gerekiyor.

YÜZDE 40 CİVARINDA YÜKSELİYOR

2023 yılında 12.000'den fazla katılımcıyla yapılan büyük bir araştırma; yalnızlık ve izolasyonun, demans (bunama) riskini %40'a kadar artırabildiğini ortaya çıkardı. Bu sebeple arkadaşlıklar geliştirmemiz şart. Ayrıca yüksek kaliteli aile ilişkilerine ağırlık vermemiz gerekiyor.

Kendimizden daha büyük bir şeyin parçası olduğumuzu hissetmemize yardımcı olacak insanlarla düzenli ilişkiler kurmak da son derece önemli. Sosyal kalmak ve eve kapanmamak, beyin sağlığımıza ve her yaştaki refahımıza önemli faydalar sağlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ