Özel gereksinimli çocuklara yangına karşı farkındalık eğitimi Özel gereksinimli çocuklara yangına karşı farkındalık eğitimi

Yeşil çay; kahve veya siyah çay kadar olmasa da içeriğinde bir miktar kafein barındırır. Bu miktar; kafeinin gerginlik ve çarpıntı gibi olumsuz etkilerini göstermeden vücuda alınması gereken ideal miktar olarak tanımlanabilir.

Kafein, gün içerisinde daha canlı ve zinde hissetmenizi sağlarken aynı zamanda bilişsel fonksiyonların korunmasına da iyi gelir... Yeşil çaydaki kafein içeriği; marka ve türe, işleme kalitesine ve demleme süresine göre değişir. Kafeinsiz çay bulsanız bile bunun içinde az miktarda kafein görülebilir!

HAMİLELERDE YARISI

Bilimsel araştırmalar; yeşil çayın sağlık açısından birçok faydası olduğu inancını desteklemektedir. Bu faydalar arasında uyanıklığın artırılması, bilişsel ve kalp sağlığının düzenlenmesi, kanser riskinin azaltılması ve kilo kaybının desteklenmesi yer alır. Çoğu yetişkin için günlük 400 mg kafein alımı güvenli kabul edilir.

Çocuklar ve gençler için sınırlar çok daha düşüktür. Hamilelerde ise bu miktar 200 mg'dır. Fazla tüketim, erken doğum ve düşük gibi durumlara neden olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ