Kaygı kendisini farklı şekillerde gösterebilir. Bir anda uğraştığınız zorluklardan (iş, ilişki sorunu vb.) dolayı bunalmış hissedebilirsiniz ve bu stresli durumdan tam olarak kurtulamazsınız.

Hızlı kalp atışı, nefes darlığı ve hatta göğüs ağrısıyla birlikte güçlü bir korku veya felaket duygusu hissediyorsanız, panik atak yaşıyor olabilirsiniz. Bu deneyim rahatsız edici ve şaşırtıcı olabilir. Ancak uzmanlar sizi bu endişeli andan kurtarmaya yardımcı olabilecek teknikler olduğunu söylüyor.

Özel gereksinimli çocuklara yangına karşı farkındalık eğitimi Özel gereksinimli çocuklara yangına karşı farkındalık eğitimi

NEFES EGZERSİZLERİ ÖNEMLİ

Psikolog Daun Baker'a göre nefesinize odaklanmak atılacak ilk adımdır. Baker, "Yavaş, derin nefes alın. Ciğerlerinizi tamamen doldurmaya odaklanın ve ardından yavaşça nefes verin. Bu, vücudun gevşeme tepkisini harekete geçirir ve sinir sistemini sakinleştirir" dedi. Size huzur veren bir yeri zihninizde canlandırmak da önemli katkılar sunabiliyor.

Kısa yürüyüşler gibi egzersizler yapmak, hem fiziksel hem de ruhsal anlamda düzelmenize yardımcı oluyor. İçinde çıkamadığınız durumlarda ise profesyonel destek almaktan çekinmeyin.

Kaynak: HABER MERKEZİ