Japon mafyası Yakuza, sosyal medyadan katil kiralıyor Japon mafyası Yakuza, sosyal medyadan katil kiralıyor

Diyetisyen Michelle Routhenstein, doymuş yağ ve ilave şeker oranı yüksek yiyecekler gibi bazı gıdaların kan şekerinde dalgalanmalara neden olabileceğini, bunun da ruh hali değişimlerine, yorgunluğa, uyku bozukluklarına ve iltihaplanmalara yol açabileceğini söyledi.

Halsizlik ve depresyonun bunlara eşlik etmesi de çok yüksek bir ihtimal olarak görülüyor. Ancak bazı yiyecekler, sizi ruhsal anlamda çok iyi hissettirebilir. Örneğin kabak çiçeğinin boyu küçük ama faydaları büyük.

BALIKLAR İNANILMAZ ETKİLİ

Haftada birkaç kez küçük bir avuç kabak çekirdeği tüketmek, faydalı aminoasitleri, doğal olarak iyi bir ruh halini yanında getirir. Somon, uskumru, hamsi ve sardalya gibi yağlı balıklar, özellikle kadınlarda depresyon riskinin azalmasıyla bağlantılıdır.

İyileşen ruh hali ile en güçlü bağlantıya sahip görünen besinler; omega-3 yağ asitleridir. Bunlar da balıklarda bulunur. Avokado ve portakal, meyveler arasında öne çıkıyor. Portakalın sadece kokusunun bile stresi azaltmaya yardımcı olduğu biliniyor. Yeşil yapraklı sebzeler şiddetle öneriliyor. En az yüzde 70 oranında kakao içeren bitter çikolatanın da depresif belirtilere yakalanma riskini azalttığı belgelenmiş bir gerçektir. Tabii abartmamanız şartıyla

Kaynak: HABER MERKEZİ