Sultanlar Ligi'nde sezonu tamamlamasının ardından soluğu İtalya'da alan ve omzundaki sakatlık için tedavi gören voleybolcu fizik tedavi merkezinde sağlığına kavuşmak için çalışmalarının yanı sıra kondisyonunu da korumak için spor salonundan çıkmamış ve paylaşımlarıyla dikkat çekmişti. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesi sağlık durumuna dair konuşan Güneş; "Omuz sakatlığı yaşıyorum. Ağrım olduğunda bile antrenman yapmak zorunda hissediyordum kendimi. Top yapamıyorsam ekstra fitness yapayım derdim. Bu sezon çok ağrılı bir süreç geçirdim" dedi.

Ekran Resmi 2024 05 05 08.43.22

Z kuşağı hakikaten isyanda! Yılmaz Morgül ateşe düşmekten vazgeçmiyor! Z kuşağı hakikaten isyanda! Yılmaz Morgül ateşe düşmekten vazgeçmiyor!

Bu sezon kendisi için önemli bir eşiği geride bıraktığını belirten voleybolcu, "Bu sezondan aldığım ders bu oldu. 'Evet Zehra vücudunu dinle ağrın var, belki sana durmak iyi gelecek' dedim. Kendime, zihnime, durmayı öğrettiğim bir sene oldu. Zihni dinlendirmek bedenden daha önemli." ifadelerini kullandı.

Ekran Resmi 2024 05 05 08.44.01

"Olimpiyatlardan madalya ile dönecek miyiz?" sorusuna milli sporcunun yanıtı; "Tabii ki altın madalyayla dönmeyi istiyorum. Kendi en iyim olma yolunda psikoloji çok önemli. Benim için en iyisi olan başkası için olmayabilir." oldu.

Ekran Resmi 2024 05 05 08.43.51

En iyi seviyesine henüz ulaştığını düşünmediğinin altını çizen Güneş, "Bedenine ne kadar yatırım yapıyorsan, psikolojinin ne kadar üstüne eğilirsen seni o kadar sağlıklı bir sürece sokacağını inanıyorum. Kendi en iyimi bulduğumu henüz düşünmüyorum. Önümde uzun bir yol var. Kendi en iyimi bulurken hep birlikte çok güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum." açıklamasını yaptı.

Muhabir: DEMET SAROVA