İstanbul Finans Merkezi'nde bulunan VakıfBank Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen TAM projesinin lansmanına, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven ve birçok kişi katıldı.

Ilısu Barajı'ndan ülke ekonomisine 31 milyar liralık katkı Ilısu Barajı'ndan ülke ekonomisine 31 milyar liralık katkı

Çakar, bankacılık sektöründe faaliyet gösteren 7 bankanın işbirliğiyle Türkiye'nin ATM projesini hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Platforma dahil olan bankaların ülkedeki toplam ATM sayısının yüzde 36'sını oluşturduğunu ve Türkiye'deki ATM işlemlerinin yüzde 40'ını gerçekleştirdiğini belirten Çakar, şunları ekledi:

"Bu büyüklük, eğitim ve üretim açısından önemli bir beceri gerektiriyor. Bankalarımız ve müşterilerimiz için büyük fırsatlar sunuyor. Bu proje sayesinde bankalar, optimum sayıda ATM tahsis ederek satın alma ve operasyonel maliyetlerini azaltacak, daha etkin pazar yönetimi yapabilecekler. Müşteri memnuniyetini artırarak finansal erişimi kolaylaştıracaklar. Platforma dahil olan banka müşterileri herhangi bir ücret ödemeden işlem yapabilecekler. Bu proje, hükümetimizin tasarruf tedbirleri doğrultusunda önemli bir adım olacak. ATM'nin yazılımı ve izleme gibi işbirliklerinin daha da genişleyerek bütüncül bir eğitim platformuna dönüşmesini bekliyoruz. Bugün 7 bankayla başlattığımız bu platformun, ilerleyen zamanlarda daha fazla bankanın da katılmasıyla bankacılık sektörü için büyüyen bir mekanizma haline geleceğini öngörüyoruz."

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven ise mobil bankacılığın ve dijital kanalların önemine dikkat çekerek, ATM'lerin ortak kullanımına yönelik işbirliklerinin müşteri deneyimini geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Platformun teknolojik altyapısının diğer bankaları da içerecek şekilde tasarlandığını vurgulayan Akseven, bu proje sayesinde önemli tasarruflar sağlanacağını ve banka müşterilerinin geniş bir ATM ağına erişebileceklerini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA