Sivas'ta yaşayan 60 yaşındaki Turgut Becerik, 26 yıl önce bir kahvehane açma kararı aldı. Kiraladığı dükkanda esnaflık yapmaya başlayan Becerik, işletmesine eski bir demlik alarak geleneksel bir atmosfer kazandırdı. Zamanla çatı aralarında bulduğu antika eşyaları dükkânının duvarlarında sergilemeye başlayan Becerik, antika merakıyla birlikte iş yerinin dizaynını da değiştirmeye başladı. 26 yıl içinde biriktirdiği birçok antika eşya ile dükkânının duvarlarını tamamen kaplayan Becerik, iş yerine benzersiz bir görünüm kazandırdı.

Dükkanının tasarımıyla ilgili konuşan Turgut Becerik, "Burayı açalı 26 sene oldu. Antika eşyalar, küçüklüğümüzden hatırladığımız ve her evde bulunan unsurlardı. Bu eşyaları değerlendirmek istedim. Aldıklarım, arkadaşlarımın hediye ettikleri ve bulduklarım var. Başka mekânlardan farklı olması için böyle bir karar aldık. Buraya gelenlerin duvarlara bakarak hatırlamalarını istedik" dedi.

Antika eşyaların çürümesini önlemek için dükkanda sergilediğini belirten Becerik, "Çatıda veya bodrumda kalmasınlar diye sergilemeye karar verdik. Diğer mekânlardan farklı olması için antika eşyaları seçtik. Gelen müşterilerimizden geri dönüşler almak beni mutlu ediyor. Burayı ziyaret edenler, bazıları nasıl temizlediğimi soruyorlar. İşi sevdiğinizde hiçbir zorluk yaşamazsınız, güzel şeyler ortaya çıkar. Tarihi duvarlarımızda bu güzellikleri sergiliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA