Bala ilçesi Kesikköprü Mahallesi'nde, sabahın erken saatlerinde süt kuzularının koyunlarla buluşması drone ile görüntülendi.


Henüz sütten kesilmeyen kuzular, bir süre annelerinden ayrı ağıllarda tutulduktan sonra besiciler tarafından anneleriyle buluşturuluyor. Kokuları ve sesleri sayesinde yüzlerce koyun arasından annelerini bulmaları izleyenleri şaşırtıyor.



Haşim Özçelik adlı besicilik yapan bir kişi, sabahları koyunların meraya yayıldıklarını ve akşamları geri döndüklerinde tekrar kuzuları emzirdiklerini belirtti. Özçelik, köyde 15 ailenin hayvancılıktan geçimini sağladığını ve 3 bin ile 4 bin arası koyun bulunduğunu ifade etti. Besicilikle uğraşan gençlere tavsiyelerde bulunan Özçelik, bu mesleğin iyi para getirdiğini ve mera olduğu sürece yem harcamanın az olduğunu vurguladı.

Özçelik, baba mesleğini devam ettirdiğini ve çocuklarının da besicilikle ilgilendiğini belirtti. Gelecek nesillere hayvancılığı aktaracaklarını söyleyen Özçelik, çocukluğundan beri koyun ve kuzular arasında olduğunu ve bu işi birkaç kez bırakmaya çalışsa da yapamadığını dile getirdi.

iha