Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen ve Türkiye'nin 2 bin rakım üzerindeki ilk kar rallisi olan Sarıkamış Rallisi'nde, pilot Burcu Çetinkaya ilk 10'a girmeyi başardı. Ralli sonrası açıklamalarda bulunan Çetinkaya, Sarıkamış Rallisi'nin muhteşem bir deneyim olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen kar rallisi olan Sarıkamış Rallisi gerçekten harikaydı.


Bu yıl Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağı olarak düzenlendi ve bizler için oldukça heyecan vericiydi. Tüm katılımcılar harika bir performans sergiledi. Ben de sezon öncesi hazırlıklarımın meyvesini alarak genel klasmanda 9. sırayı elde ettim ve genel klasman puanı aldım. Bu sene genel klasmanda iddialıyız ve bunu hedefliyoruz. Ayrıca kendi sınıfımda erkekler arasında 4. oldum ve kadınlar kategorisinde birincilik elde ettim. Bu nedenle güzel bir sonuçla kupayla dönüyoruz. Her şey gerçekten çok güzel geçti. Umarım Sarıkamış'ta her sene bu ralli düzenlenir ve biz de her sene burada olabiliriz" şeklinde konuştu.


Sarıkamış Rallisi'nin etkileyici güzelliğine vurgu yapan Çetinkaya, "Sarıkamış Rallisi gerçekten inanılmaz güzeldi. Yarış boyunca yüzümde sürekli bir gülümseme vardı. Bazı noktalarda zorlandık, ancak bu zorluklar bile o kadar güzel bir deneyimdi ki; örneğin yarışta esprili bir bardak tasarladık, 'yarış aracı önde, arkadan ayı kovalıyor' diyerek ama gerçekten o ayıyı göremedim. Sanırım uyuyorlardı ama bu detaylar bile çok keyifliydi. Manzara müthişti, her sene burada olma dileğimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sarıçam ormanları arasındaki karlı zeminde düzenlenen Sarıkamış Rallisi, sürücülere zorlu anlar yaşattı. Kış şartlarında mücadele eden sürücüler zaman zaman yoldan çıktılar.Sarıkamış Rallisi'nin 2025 yılında daha geniş bir uluslararası katılımla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İHA