Kentte yaşayan 19 yaşındaki Aleyna Ülger ve 24 yaşındaki Yağmur Piliç, bir yıl önce Akdeniz ilçesindeki bir kuyum atölyesinde çırak olarak işe başladılar.Değerli taşlarla süslenmemiş altın işleme sanatını öğrenen Ülger ve Piliç, azim ve gayretleri sayesinde atölyenin sorumluluğunu üstlendi, 15 kişilik ekibin başında yer aldılar.

Her gün yüksek sıcaklıklarda çalışarak hurda ve külçe altınları eriten Ülger ve Piliç, zorlu sürecin ardından işledikleri altınları kolye, bilezik, bileklik, küpe ve yüzük gibi takılara dönüştürüyorlar.Kendi tasarımlarını "Uzay", "Saman", "Prenses", "Işıltı", "Piramit" ve "Masif" gibi isimlerle adlandıran genç kadınlar, ürünlerini kentteki kuyumcularda satışa sunuyorlar.

Aleyna Ülger, mesleğini özveriyle yapmaya çalıştığını belirterek, başlangıçta altınla çalışmanın nasıl bir şey olduğunu bile bilmediklerini ancak kısa sürede usta olduklarını ifade etti. İleride kendi atölyesini açmayı hedeflediğini söyledi.

Yağmur Piliç ise üretim ve tasarım yapmayı sevdiğini dile getirerek, çırak olarak girdikleri atölyede sorumlu olmalarının kendilerini daha da motive ettiğini söyledi. Gelecekte kendi atölyesini kurmayı amaçladığını belirtti ve mesleği daha fazla kişiye öğretmek için çabaladığını vurguladı.

AA