Bu zamana kadar anlaşılamayan ve hiçbir şekilde belli etmemeye çalışan 30 yaşındaki model Georgia Meacham'ın sağır olduğu ortaya çıktı. Güzel model 12 yıldır dudak okuduğunu açıkladı.

30 yaşındaki Georgia Meacham "orta derecede" sağır olarak doğdu ve 17 aylıkken her iki kulağında da işitme cihazı kullanmaya başladı.

Georgia Meacham bu durumu "utanarak" geçirdiğini söylüyor .

18 yaşında modellik sözleşmesi aldıktan sonra kimseye sağır olduğunu söylemek istemedi ve on yıldan fazla bir süre bu görünümü korumayı başardı.

Hatta Hollywood'un büyük gişe rekorları kıran filmlerinde ipuçlarını dudak okuyarak rol aldı .

Georgia artık kariyerine sağır insanlara bir rol model olarak yeniden başlamak istiyor ve engelli olduğunu "açıklamanın" şimdiye kadar yaptığı en iyi şeylerden biri olduğunu söylüyor.

Londra'nın batısındaki Camden'den Georgia şunları söyledi: "Engelimi saklamak şimdiye kadar yaptığım en yorucu şeylerden biriydi - ama yeni hayatıma başlayacağım için çok heyecanlıyım.,

"İnsanlar muhtemelen bana bakıp 'herhangi bir sorunu olmayan, uzun boylu, sarışın bir model' diye düşünüyorlar; ancak ben insanlara engelliliğin belirli bir görünüme sahip olmadığını göstermek istiyorum.

"Kadın Bütçe Grubu'na göre Birleşik Krallık'ta kadınların yüzde 23'ü engelli; medyada daha fazla temsile ihtiyacımız var. "Tasha Ghouri ve Rose Ayling-Ellis gibi ünlülere bakıyorum ve onlar kadar kendime güvenmek istediğimi hissediyorum." Georgia'nın sağırlığı çocukluğundan beri hep kabul ediliyordu. Kendine o kadar güveniyordu ki her gün okula giderken bile pembe, ışıltılı işitme cihazları takıyordu. Üniforma kurallarına göre saçlarını toplamak zorundaydı ve bu da kendine olan güvenini artırdığını söylüyor.

"Okula giderken kendime çok güveniyordum" dedi. "Sağırlığımdan dolayı hiçbir zaman zorbalığa uğramadım. "Saklama şansım da olmadı çünkü saçlarımı toplamak zorunda kaldım. "Eğer işler farklı olsaydı onları saklamak isteyebilirdim ama fazla seçeneğim yoktu." Georgia, Londra Queen Mary Üniversitesi'ne Eylül 2011'de başladı; o zaman işitme cihazlarından utanmaya başladı. Diğer sınıf arkadaşlarına uyum sağlamak için saçlarını kısa kestiriyordu ve yeni insanlarla tanışırken bu konudan tamamen kaçınıyordu.

Ardından Georgia şu ifadelere yer verdi:

 "Sağırlığımdan bahsetme düşüncesinden nefret ediyordum. "Bunu yeni insanlarla nasıl tartışacağımı bilmiyordum. "Sağır olmakla bağımı kopardığımı hissettim." İlk yılında bir modellik ajansı tarafından keşfedildi ve ilk sözleşmesini 18 yaşında imzaladı. Kariyeri onu dünyanın her yerine götürdü ve Stella McCartney, Karen Millen ve Ted Baker gibi markalar için modellik yaptı. Tinie Tempah, Cheryl ve One Direction gibi sanatçılar onu videolarında yer alması için fotoğrafladılar.

Ancak tüm bu süre boyunca fotoğrafçılardan ve yönetmenlerden ipuçlarını okuyordu - çoğu zaman ona ne söylediklerini tahmin etmek zorunda kalıyordu  ve engelini bir sır olarak saklıyordu.

Şöyle dedi: "Modellik hayatımda yeni bir sayfa oldu; kendimi yeniden tanımlamak istedim.

"İşitme cihazlarımı saklamanın beni daha başarılı bir model yapacağını düşündüm. "Seçimlere saçlarım açık giderdim çünkü hiç işitme cihazı olan bir model görmedim. "Çekimlerde hemen işitme cihazlarımı çıkarır ve çantama atardım; onlardan kesinlikle nefret ederdim. "Ve aslında tamamen inkar ediyordum. Sette sürekli ne söylendiğini tahmin etmek zorunda kalıyordum." Modellik kariyerinin beşinci yılında Georgia, oyunculuk rolleri için seçmelere başladı.

O zamandan beri 'Bridget Jones' Baby' ve 'Wonder Woman: 1984' gibi filmlerde rol aldı ancak tüm bu süre boyunca yönetmenlerin talimatlarını dudak olarak okuduğunu söyledi.

Uzun günler, zorlu programlar ve insanların ona ne söylediğini sürekli tahmin etmek, Georgia'ya "sağırlık yorgunluğu" verdi ve o da buna daha fazla devam edemeyeceğine karar verdi.

Sizi nasıl bir gün bekliyor? 20 Mayıs  günlük burç yorumları Sizi nasıl bir gün bekliyor? 20 Mayıs günlük burç yorumları

Şöyle söyledi: "Bütün bu süre boyunca dudak okumak zihinsel açıdan inanılmaz derecede yorucuydu.

"Sağır insanlar zaten 'sağırlık yorgunluğu' denen bir şeyden muzdariptir; çünkü insanların söylediklerini duymak bizim için daha fazla beyin gücü gerektirir.

"Bu sırrımı saklamaya çalışarak kendimi yerle bir ediyordum."

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL