Lüks bir restoranda asker üniforması giymiş bir garsonun, yabancı müşterilere servis yapmasıyla ilgili görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hem kişi hem de işletme hakkında soruşturma başlatılırken, İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada üç kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul Valiliği'nin açıklamasında, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından çalışma başlatıldığı ifade edilerek şu ifadeler kullanıldı:

Edirne'de, "Pakistanlılar, Hindistanlıları" rehin alıp işkence etti Edirne'de, "Pakistanlılar, Hindistanlıları" rehin alıp işkence etti

"Söz konusu işletmenin Beyoğlu ilçesi Hüseyinağa mahallesinde faaliyet gösterdiği ve T.C. vatandaşı A.K.'ye ait olduğu belirlenmiştir. Videoda yer alan kişinin, işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili, işletme sahibi A.K., işletme mesul müdürü A.G. ile görüntülerde üniforma ile servis yapan işletme çalışanı Y.J. olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslarla ilgili 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan adli işlem başlatılmıştır."

Üç gözaltı: Asker üniformasıyla şov yaptıran işletme sahibi ve çalışanlar sınır dışı ediliyor - Resim : 1

Çalışmaların devamında, işletme içerisinde oturum izinlerinin olmadığı ve sigortasız olarak çalıştıkları belirlenen M.I., A.R. ve H.M.Y.A. isimli yabancı uyruklu şahıslar muhafaza altına alındı ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Ayrıca olayın yaşandığı işyerinin Turizm İşletme Belgesi iptal edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ