Fatih Portakal’dan Ali Yerlikaya iddiası: 'Görevden alınırsa hiç şaşmayın' Fatih Portakal’dan Ali Yerlikaya iddiası: 'Görevden alınırsa hiç şaşmayın'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz'da Seçimli Genel Kurul'a gidileceğini duyurmuştu. Süper Lig kulüpleri erken seçim için baskı yapsa da şu an için karar değişmedi. TFF'nin yeni başkan adayları da yavaş yavaş belli olmaya başladı.


Cemil Kazancı'nın ardından Servet Yardımcı'nın da başkanlığa adaylığını koyacağı belirtildi. TFF Başkan Vekili olduğu dönemde tek adaylık Fenerbahçe seçiminde oy kullanan Servet Yardımcı'nın başkanlık için isminin geçmesi, Galatasaraylıları rahatsız etti.


SERVET YARDIMCI KİMDİR?

26 Aralık 1957'de Rize'de doğan Yardımcı, amatör olarak futbol oynadı. Bir dönem Çaykur Rizespor'da yöneticilik yaptı. İlk kez 2008 yılında, Hasan Doğan'ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girdi. Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili oldu. Daha sonra Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etti. 2012'de başlayan Yıldırım Demirören dönemiyle 1. Başkan Vekili oldu ve Nihat Özdemir yönetiminde de bu görevini sürdürdü. Yardımcı, TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütmektedir.

2015 yılında UEFA Yönetim Kuruluna girmek için aday oldu ancak seçilmedi. 5 Nisan 2017'deki 41. UEFA Kongresinde yapılan seçimi kazanan Yardımcı, UEFA Yönetim Kuruluna girdi. 2021'de yeniden aday oldu ve tekrar seçildi.

Kaynak: HANDE DURMAZ