Fatih Portakal’dan Ali Yerlikaya iddiası: 'Görevden alınırsa hiç şaşmayın' Fatih Portakal’dan Ali Yerlikaya iddiası: 'Görevden alınırsa hiç şaşmayın'

Psikologlar, hem çocuklar hem de ailelerini ele geçiren akıllı telefon bağımlılığı masaya yatırdı. Buradaki en önemli faktör ise: İkna edici tasarım! Basitçe söylemek gerekirse ikna edici tasarım, insan davranışını değiştirmek için davranış psikolojisini teknolojiyle birleştirir. En temel özet, bir kişinin davranışını değiştirebilecek üç temel mekanizmanın olmasıdır: yüksek motivasyon yaratmak, az çaba gerektirmek ve kullanıcıları sık sık etkileşime geçmeye teşvik etmek.

ÇOCUKLAR DAHA KORUNMASIZ

Çocuklar gibi yetişkinler de ikna edici tasarımlardan etkilenir. Bu nedenle internet üzerinden yayınlanan programları art arda izliyorlar, sosyal medyada durmadan geziniyorlar ve video oyunları oynamayı alışkanlık haline getiriyorlar. Ancak çocukların beyinleri şekillendirilebilir olduğundan, çocuklar ikna edici tasarım stratejilerine karşı benzersiz bir duyarlılığa sahip. Bu heyecan onları nörolojik ödülleri tekrar tekrar deneyimlemek için davranışı tekrarlamaya yönlendiriyor.

Kaynak: CANER DOKUYUCU