Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Sarısu mevkisinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde 12 Nisan'da meydana gelen kazayla ilgili inceleme çalışmaları devam ediyor.

Kaza yerinin havadan görüntülenmesiyle, teleferik sistemindeki bir direğin devrilmesinin yol açtığı olayın boyutları daha net bir şekilde ortaya çıktı.


Görüntülerde, ortadan ayrılan direk ve kopan parçaların teleferik kabine zarar verdiği açıkça görüldü. Kazanın etkisiyle kabinden düşen parçalar ve dağılan teller de dikkat çekiciydi.

Bölgeye sadece yetkililerin girişine izin verilirken, polis ekipleri önlemlerini sürdürüyor.

‘Tarihi derbi’ Dursun Özbek’e patladı! Ağır toplar İnan Kıraç ve Faruk Süren bayrak açtı, Süheyl Batum öne geçti! ‘Tarihi derbi’ Dursun Özbek’e patladı! Ağır toplar İnan Kıraç ve Faruk Süren bayrak açtı, Süheyl Batum öne geçti!

Ramazan Bayramı tatili sırasında meydana gelen kaza, teleferik tesisinde yoğunluğun yaşandığı bir dönemde gerçekleşmişti. Kazada bir kişi hayatını kaybetmiş, 2'si çocuk 7 kişi yaralanmıştı. Diğer kabinlerde bulunan 11 kişi ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırılmıştı.

Sistemin durması nedeniyle havada mahsur kalan 24 kabindeki 174 kişi, AFAD'ın koordinasyonunda gerçekleştirilen yaklaşık 22,5 saatlik bir operasyonla kurtarılmıştı.

Kazayla ilgili gözaltına alınan 14 şüpheliden 5'i tutuklanmıştı, aralarında eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de bulunuyordu.

Kaynak: AA