Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Neşide ve Nail Dervişoğlu'nun çocuğu olarak Ankara’da doğdu. Babası avukat olan Dervişoğlu, lise eğitimini Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamladıktan sonra 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’ne kaydoldu.

Fatsa1.

TERZİ FİKRİ'DEN SONRA "FATSALI KOMANDO"

12 Eylül 1980 askeri darbesiyle öğrenimine ara verdikten sonra, öğrenci aflarından yararlanarak lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. MHP’nin birçok kademesinde ve gençlik organizasyonlarında görevler üstlenen Dervişoğlu, 1978’de Fatsa Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı, 1987-1989 arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Bu dönemden sonra Fatsa'nın efsane Belediye Başkanı Fikri Sönmez'e anıştırma yapılarak, "Fatsalı Komando" diye anılmaya başlandı.

Fatsalı1.

Müsavat Dervişoğlu'nun İzmir'deki politik mücadelesi sırasında kentin önde gelen milliyetçilerinden, o dönem öğretim üyesi olan Devlet Bahçeli'nin üniversite seçiminde belirleyici olduğu Ümit Akkuş, önemli rol oynadı. Dervişoğlu, ağabeyi gibi sevdiği Ümit Akkuş'u 2021 yılında kalp krizinden yaşamını yitirdiğinde kendi elleriyle toprağa verdi.

A A 20240427 34400046 34400025 I Y I P A R T I 5 O L A G A N U S T U K U R U L T A Y I N D A G E N E L B A S K A N L I G A M U S A V A T D E R V I S O G L U S E C I L D I

SON DAKİKA | Altı kente girişler kapatıldı SON DAKİKA | Altı kente girişler kapatıldı

TÜRKEŞ GÖNDERDİ İZMİR'E YERLEŞTİ

1989'da dönemin Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından MÇP Genel Merkezi'nde, ardından yine Türkeş’in talimatıyla MHP İzmir teşkilatında görevlendirildi. 2000-2011 arası MHP İzmir İl Başkanlığı yaptı. 2009 Yerel Seçimlerinde MHP İzmir belediye başkanı adayı oldu. 2011 Genel Seçiminde milletvekili adayı oldu.

Bahçeli1.

SEÇİMİ KAYBETTİ, İSTİFA ETTİ

2012'de Devlet Bahçeli ve Koray Aydın ile birlikte MHP Genel Başkanlığı için yarışan Dervişoğlu, seçimi kazanamadı. 2017'de yapılan Anayasa referandumunda MHP’nin AKP’yi desteklemesine tepki gösteren Dervişoğlu istifa ederek, partiden ihraç edilen Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ gibi isimlerle İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde yer aldı. 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2019'dan itibaren İYİ Parti’nin Meclis Grubu Başkanvekilliği'ni yaptı. 2018'de 27. dönem İzmir milletvekili seçilen Dervişoğlu, 28. dönemde de milletvekilliğini sürdürüyor.

Ne Demi̇şti̇1.

ADAYLIK KONUŞMASINDA NE DEMİŞTİ?

İyi parti Kurultayında Meral Akşener'in ardından kürsüye gelen Müsavat dervişoğlu, yerel seçim sonuçlarına ve partinin bundan sonraki sürecine değinerek, "İYİ Parti kuruluş amacına bakıldığında elbette siyasetin merkezinde olacaktır. Verilecek mücadeleyi asla ıskalamayacaktır. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayacaktır. Sizlere yalvarıyorum. Allah rızası için diyorum. Türkiye’nin meydanlarında Tayyip Erdoğan’la hesaplaşmak istiyorum. Bana o gücü verin. Bana o desteği verin. Benden esirgemeyin" demişti.

Kızı1.

Geç yaşta baba olan Müsavat Dervişoğlu, kurultayı kazanmanın sevincini göz yaşlarını tutamayan kızı Zeynep Dervişoğlu'na sıralarak kutlamıştı. 22 yaşındaki Zeynep Dervişoğlu, Koç Üniversitesi'nde okuyor.

Sandık1.

Kaynak: Haber Merkezi-bbc