Japonya'da en büyük 3 finans şirketinin yıllık net karı zirveye ulaştı Japonya'da en büyük 3 finans şirketinin yıllık net karı zirveye ulaştı

Hindistan'ın Gujarat eyaletine bağlı Ahmedabad kentinde bulunan bir üniversite yurdunda teravih namazı kılan yabancı uyruklu Müslüman öğrenciler, bir grup tarafından taşlı ve sopalı saldırıya uğradı. India Today'in haberine göre, Gujarat Üniversitesi'ndeki yurt odalarında teravih namazı kılan öğrenciler saldırıya maruz kaldı ve 2 öğrenci yaralandığı için hastaneye kaldırıldı.Saldırgan grup, Müslüman öğrencilere taş ve sopalarla saldırmanın yanı sıra yurt odalarına da zarar verdi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, saldırının doğrulandığını ve eyalet hükümetinin saldırının faillerine karşı sert önlemler alacağını duyurdu.Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Dün Ahmedabad'daki Gujarat Üniversitesi'nde bir şiddet olayı yaşandı. İki yabancı uyruklu öğrenci saldırı sonucunda yaralandı." denildi.

Açıklamada, yaralanan öğrencilerden birinin tedavisinin tamamlandığı ve taburcu edildiği, diğer öğrencinin ise hala tedavi gördüğü belirtildi.Saldırıya uğrayan öğrenciler, basına verdikleri demeçte, namaz kılmalarını engellemek isteyen öğrencilerin kendilerine saldırdığını ifade etti.

Öğrenciler, saldırganların başlangıçta 15 kişi olduğunu ancak daha sonra sayılarının 200'e yükseldiğini ifade etti.Gujarat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Neerja Arun Gupta da üniversitenin yabancı öğrencilerin güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti.Gupta, olayın son derece önemli ve acil bir konu olarak ele alındığını ve öğrencilerle görüşerek teravih namazlarını kılmaları konusunda gereken ihtiyaçları anlayacaklarını bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ