Sabancı ailesi içerisinde miras anlaşmazlığı devam ediyor. Sevgi Sabancı, babası İhsan Sabancı'nın mirasından mahrum bırakıldığını ileri sürerek aileye karşı hukuk mücadelesi başlattı. Bu süreçte, Akbank hisseleri, Atlı Köşk ve Sabancı ailesine ait çeşitli taşınmazlar da dahil olmak üzere 8 ayrı dava açıldı.

Seyhan Avşar'ın haberine göre, İhsan Sabancı'nın resmi olmayan ilişkisinden doğan Sevgi Sabancı, ailenin miras paylaşımında eşit pay almadığını iddia ederek hukuki adımlar attı. Dedesi Hacı Ömer Sabancı'nın mal varlığını çocukları arasında dağıttığını iddia eden Sevgi Sabancı, babasının da mirastan mahrum bırakılmasıyla hak kaybına uğradığını öne sürdü. Aile arasındaki ihtilafın bir parçası olarak Adana'da satılan taşınmazlarla ilgili olarak açılan davalarda tazminat kararları çıktı, ancak bu kararlara itirazlar yapıldı. Sevgi Sabancı'nın, Sapek Kollektif Şirketi'nde ailesine ait hisselerin amcalarına devredilmesine yönelik açtığı davada da mahkeme reddiyeye hükmetti. Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen bankalarından Akbank'ın hisselerine ilişkin açılan dava da devam ediyor. Sevgi Sabancı, dedesine ait hisselerin, babası tarafından imzalanarak devredildiğini belirterek bu işlemin geçersiz olduğunu iddia etti ve dava açtı.

SON DAKİKA I İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan hayatını kaybetti! SON DAKİKA I İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan hayatını kaybetti!

600 milyon dolarlık köşk kimin olacak?

Sevgi Sabancı'nın açtığı davalardan biri, şu anda Sakıp Sabancı Müzesi olarak kullanılan Emirgan'daki Atlı Köşk'e ilişkin. Mülkün değeri yaklaşık 600 milyon dolar olarak belirlenmiş durumda. Mahkeme, köşk hakkında ihtiyati tedbir kararı aldı ve geçtiğimiz günlerde görülen davada dosyayı bilirkişiye gönderdi. Kararın haziran ayında açıklanması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ