İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Antalya ve Çanakkale'de 11 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda tefecilik, silahla nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi şüpheliler yakalandı.

Operasyonlar sırasında, şüphelilerin bölgede bulunan işletmelerden zorla para isteyerek işletmelere baskı yapmaya çalıştıkları ve para vermeyen işletmelere silahlı saldırıda bulundukları, ekonomik durumu iyi olan vatandaşları kandırarak, silahlı tehditlerle rızaları dışında hesaplarından büyük miktarlarda para aktardıkları ve zorla senet imzalattıkları, mağdurları korkutarak şikayetlerinden vazgeçirdikleri ve uyuşturucu ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş gelişme! Herkes tutuklandı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş gelişme! Herkes tutuklandı

Operasyonlarda, elebaşının da içinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalanırken, adreslerde ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda senet ve Türk Lirası'na el konuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA