Bartın'daki maden faciası davasında mahkeme, keşif yapılabilme ihtimaline ilişkin karar vermek üzere. Mahkeme heyeti, 28 sanık ve 158 tanığın dinlenmesinin ardından facianın yaşandığı ocakta keşif yapılmasına karar verecek.

14 Ekim 2022'de Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamada 43 işçi hayatını kaybetmiş, 9 işçi ise yaralanmıştı. Davanın 7. duruşması Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı ve adliye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Duruşma öncesinde madenci aileleri, avukatlar, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve diğer siyasi temsilciler, adaletin sağlanması için basın açıklaması yaptı. Şehit madencilerin aileleri, sorumluların cezalandırılmasını talep ederken, CHP Milletvekili Bankoğlu, uzun süren soruşturma iznine dikkat çekti ve adaletin geciktiğini belirtti.

Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun'dan gelir' Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun'dan gelir'

Davanın iddianamesinde, faciada hayatını kaybeden her madenci için yöneticilerin "kast ile öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca, yöneticilerin "kasten yaralama" suçundan da cezalandırılmaları talep ediliyor. Diğer sanıklar ise "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanıyor ve hapis cezası isteniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA