Bakan Bak, taziye mesajında, "49. ve 50. hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmış, uzun süre Trabzonspor Kulübü Başkanlığı'nda bulunmuş, Türk sporuna önemli katkıları olan Sayın Mehmet Ali Yılmaz'ın vefatını derin bir teessür ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm spor camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz: Fatih Terim'e virüs nereden  bulaşmış, ortada belge yok

Fatih Erbakan’dan İslam dünyasına ‘İsrail’ çağrısı! 'Ahirette  yakamızı bırakmayacak bir vebaldir' Fatih Erbakan’dan İslam dünyasına ‘İsrail’ çağrısı! 'Ahirette yakamızı bırakmayacak bir vebaldir'

Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 tarihinde Trabzon'un Of ilçesi Gülderen Köyü'nde dünyaya geldi.Babası Mehmet ve annesi Fatma'dır. İlkokulu doğduğu köyde tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. Ortaokul eğitimini Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu'nda, ardından lise eğitimini de Haydar Paşa Lisesi'nde tamamladı. Lise eğitimini sürdürürken 16 yaşında evlendiği için okula ara vermek zorunda kaldı ve bir yıl boyunca ilkokulda vekil öğretmenlik yaptı.

İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi mezunu olan ve birçok farklı alanda başarılarıyla tanınan bir isimden bahsediyoruz. Antalya'da bulunan Zigana Tatil Köyü'nün yanı sıra Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiş. Ayrıca, Trabzonspor Kulübü Başkanlığı, XIX. Dönem Trabzon Milletvekilliği ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı gibi önemli görevleri de yerine getirmiş.

Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik kazandırması ve futbolda havuz sistemini düzenlemesiyle tanınan bir isimdir. Ayrıca, Trabzonspor'a tesis kazandırması da spor alanındaki çalışmalarından biridir.

Medya sektöründe de önemli yatırımları bulunmaktadır. "TVem" kanalı başta olmak üzere, Zigana TV ve Zigana FM gibi medya kuruluşlarının yanı sıra Karadeniz ve Türk Sesi gibi platformlar da kendisine aittir.

Evli ve beş çocuk babası olan bu kişi, iş dünyasındaki başarılarıyla ve spor ile medya alanındaki etkinliğiyle tanınmaktadır.

Kaynak: AA