Avustralya'daki polis belgelerine göre; dört genç, Sidney'deki bir kilisede piskoposun bıçaklanmasından günler sonra silah satın alıp Yahudi halkına saldırmayı planladı. Yaşları 15 ila 17 arasında değişen gençler, Sidney'deki bir mahkemede terör eylemi düzenlemek veya planlamak da dahil olmak üzere bir dizi suçla yüzleşti.

Polis, hepsinin "dini motivasyonlu, şiddet içeren aşırılıkçı bir ideolojiye bağlı olduklarını" belirtti. Ayrıca bir piskoposu bıçaklamakla suçlanan 16 yaşındaki çocuğun da dahil olduğu bir ağın parçası olduklarını iddia etti.

BİR SÜRE PLAN YAPACAĞIZ

Sidney Çocuk Mahkemesi'ne sunulan polis notuna göre; geçen hafta suçlanan sanıklardan ikisi, 19 Nisan'da silah satın almayı tartıştı. Avustralya'da yasal yollarla silah sahibi olmak oldukça zor. Ancak konuyla ilgili dev bir karaborsa var. Birbirleriyle haberleşen gençler (biri 15, biri 16 ve ikisi 17 yaşında) saldırılarını planlamak için şifreli bir mesajlaşma uygulaması kullandı. 17 yaşındaki bir genç, 20 Nisan'da grup sohbetinde "Ölmek ve öldürmek istiyorum... Sadece heyecanlıyım... dedi.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Romanya vatandaşları Türkiye’ye vizesiz girebilecek Cumhurbaşkanlığı kararıyla Romanya vatandaşları Türkiye’ye vizesiz girebilecek

Bir gazetenin haberine göre; 16 yaşındaki genç, "Bir süre plan yapacağız... Ölmek yerine kaçmak iyidir" şeklinde yanıt verdi. 15 yaşındaki çocuk da "Yahudileri gerçekten hedef almak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ