Çin, yeni taşıyıcı roketi "Long March 6C" ile ilk fırlatmayı yaptı Çin, yeni taşıyıcı roketi "Long March 6C" ile ilk fırlatmayı yaptı

Yapay zeka hayatın her alanına yayılmış ve popülerliği her geçen gün artarken Mashable Türkiye’den Patrick Özdemiroğlu, yapay zeka çalışanlarının maaş ve haklarına dair bir yazı kaleme aldı.

91D25Cf1Eb9A0B73De3C2Ec95Ceab5926D8C7A08

Özdemiroğlu, şu bilgileri verdi; “Bu alandaki yetişmiş yeteneklerin azlığı nedeniyle maaş ve yan hakların seviyesi normal standartların çok üstüne çıkmış durumda. Ve hatta buradaki bütçeyi tutturmak için diğer departman personelinden ve projelerden vazgeçiliyor. Teknoloji şirketlerindeki işten çıkarma furyasının nedenlerinden biri de bu.

Yapay Zeka A I Nedir Scaled

İyi şirketler yazılım mühendisi bulmak konusunda sorun yaşamadıklarını belirtirken, büyük dil modelleri üzerinde çalışmış, yapay zeka deneyimi yüksek kişileri istihdam etmekte zorlanıyor. Kalifiye olarak tanımlananların sayısı sektörde birkaç yüz kişi ile ifade ediliyor.”

Ekonomist Image 83 217394E249434A

WSJ’nin haberinden aktarılan ücret skalasına göre ise: OpenAI'daki bazı adaylar bonuslar ve hisse senedi opsiyonları dahil olmak üzere yıllık 925 bin doları aşan teklifler aldı.

Meta yapay zekâ mühendisleri yılda ortalama yaklaşık 400 bin dolar kazanıyor.

Şirketler, rekabetçi bir teklif karşısında çalışanı elde tutmak için maaşını ikiye katlamak zorunda kalabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi