Starbucks'ın Orta Doğu'daki franchise sahibi, markanın Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail-Hamas savaşı sırasında aktivistlerin hedefi haline gelmesinin ardından bölgedeki kahve dükkanlarında yaklaşık 2 bin işçiyi işten çıkarmaya başladığını söyledi.

Kuveyt merkezli özel bir aile şirketi olan Alshaya Group, Orta Doğu ve Kuzey Afrika lokasyonlarındaki işten çıkarmaları kabul eden bir bildiri yayınladı.

Ölen Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yerine kimin geçeceği belli oldu! Ölen Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yerine kimin geçeceği belli oldu!

Açıklamada, "Son altı aydaki zorlu ticaret koşullarının bir sonucu olarak, Starbucks MENA mağazalarımızdaki çalışan sayısını azaltmak için üzücü ve çok zor bir karar aldık" denildi.

Starbcuks2 (1)

ÇOĞU YABANCI İŞÇİLER

Alshaya yaklaşık 2 bin çalışanı işten çıkaracağını doğruladı. Körfez ülkelerindeki çalışanlarının çoğunu Asya'dan gelen yabancı işçiler oluşturuyor.

Starbucks1 (1)

Alshaya'nın Bahreyn, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Fas, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaklaşık 1.900 Starbucks şubesi bulunuyor.

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Starbucks, kendisini savaş nedeniyle Filistin yanlısı aktivistlerin hedef aldığı diğer Batılı markaların arasında buldu.

Muhabir: GALİP ÖZTÜRK