Batı dünyasının yoğun propogandasının aksine Rusya-Ukrayna savaşında işler Ukrayna açısından pek iyi gitmiyor. Cepheden gelen son haberlerde Ukrayna güçlerinin hızlı bir çekilme içerisinde olduğunu ifade edilirken, Rusya son olarak Başkan Vladimir Putin’in emriyle Ukrayna güçlerinden ele geçirilen silah ve tankları Moskova'da sergiledi.

30 TANK SERGİLENİYOR

Rusya'nın Nazi Almanya'sına karşı kazandığı zaferin anısına düzenlenen Moskova Zafer Parkı'ndaki resimlerde "Rus askerler tarafından ele geçirilen" sıra sıra Batılı askeri araçlar gösterildi.

Putin1.

Putin, savaş sırasında ele geçirilen 30 tankı ve diğer savaş ekipmanlarını sergileyerek Batı'daki askeri gücünü tüm dünyaya gösterdi.

2015 yılında Ukrayna'ya bağışlanan İngiliz Sakson zırhlı personel taşıyıcısının resmi, gururla "Zaferimiz kaçınılmazdır" yazan kırmızı bayrakların altında görülüyor.

Gazze'de 35 bin değil 200 binden fazla Filistinli öldü Gazze'de 35 bin değil 200 binden fazla Filistinli öldü

Bir Amerikan Bradley tankı, bir İsveç CV90 ve Fransız yapımı bir AMX-10RC zırhlı savaş aracının hepsi kurşun delikleriyle dolu olarak sergileniyor.

"İDEOLOJİK LİTERATÜR" DE VAR

Askeri araçlarda ayrıca Türkiye, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Güney Afrika, Finlandiya, Avustralya ve Avusturya gibi ülkelerin bayrakları da bulunuyor.

Bir ay sürecek sergide silahların yanı sıra Ukrayna savaş belgeleri ve "ideolojik literatür" de yer alıyor.

Editör: Orhan Duman