Japonya Havayolları'nın Dallas'tan Tokyo'ya olan uçuşu, kaptanın otelde sarhoş olması nedeniyle iptal edildi. Sabah kalkış saatinde yedek pilot da bulunamadı. Havayolu, Japon medyasına, pilotun agresif ve düzensiz davranışları nedeniyle polisin çağrıldığını söyledi.

Japon gazetelerine göre; pilot ve diğer mürettebat, Dallas'ta yemek yemek için toplandı. Kaptanın hem yemekte hem de otel odasında içmeye devam ettiği belirtildi. Bir otel çalışanı, gece ses çıkaran grubu uyardı. Ancak pilot ona agresif davranırken ayakta duramıyordu. Bunun üzerine polise ihbar etti.

BAŞKA UÇUŞLARA GÖNDERİLDİLER

İki kadın tartıştı: 11 yaralı! İki kadın tartıştı: 11 yaralı!

Emniyet güçleri, adamı sorguya çekti ve daha fazla sorun yaratmaması konusunda uyardı. Uçuş iptal edilirken, kaptanın fiziksel ve zihinsel sağlık durumunun yeniden değerlendirmesi gerektiği kaydedildi. Sabah uçuşu için yedek pilot bulunamadı. Japan Airlines, uçaktaki 157 yolcunun alternatif uçuşlara aktarılmasına yardımcı oldu.

Nispeten nadir olmasına rağmen, son zamanlarda farklı pilotlar da bu tarzdaki olaylara imza attı. Mart ayında Delta Air Lines'ın bir kaptanı, yasal alkol limitini aşarak uçuşa geldiğini itiraf etti. 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2023 yılında, benzer sebeple bir United Airlines pilotu, Fransız mahkemesi tarafından altı ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ