Nakşibendiliğin İsmailağa kolunda mürid olan ve kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü “Hasan Efendi”nin şeyhliğini kabul etmediği için cemaatle hiçbir ilgisinin kalmadığı geçen haftalarda gündeme gelmişti. 

Açıklamalarıyla özellikle sosyal medyada sık sık konuşulan Cübbeli Ahmet, bu kez de ülke ekonomisiyle ilgili konuştu. Cübbeli Ahmet, her şeye zam geldiği gibi kumar, içki, zinaya da zam geldiğini belirterek bu sayede insanların daha az günaha ulaştığını savundu.

470491 676642728-1

Ekonomi kötüyse AVM'ler neden dolu? İşte Özgür Demirtaş'tan cevabı! Ekonomi kötüyse AVM'ler neden dolu? İşte Özgür Demirtaş'tan cevabı!

Ünlü, "İçki pahalı, kumar pahalı, zina pahalı. Onlara da zam geliyordur herhalde. Her şeye zam geliyorsa senin de bu günaha ulaşma riskin azalıyor. Allah bir adamı koruyacaksa imkan vermez, buldurmaz. O da mevlanın bir koruması. Günahlara eğilim çoğalıyor ama imkan azalıyor." ifadelerini kullandı.

S 64B6D728Ff3Fa58969Ea85786B0Bf7E51991A913

Ekonomi yorumu din aliminden gelince, finans profesörü Özgür Demirtaş da dayanamadı ve sosyal medya hesabından paylaşım yaptı ve "Allahım bana sabır ver." dedi. 

Muhabir: SERKAN BAYAR