Pensilvanya'daki bir kilisede ayin sırasında büyük şok yaşandı. Yerinden kalkan bir adam, "Tanrı bana bunu yapmamı emretti" diyerek silahını papaza doğrulttu ve tetiğe bastı. Ancak silah tutukluk yaptı. Bu sırada bir cemaat üyesi üzerine atladı ve onu durdurdu. Eyalet polisi olayın ayin canlı yayınlanırken meydana geldiğini söyledi.

26 yaşındaki Bernard J. Polite isimli şahıs saat 13:00'ten hemen sonra kiliseye girdi. Papaz Glenn Germany vaaz verirken one doğru yürüdü. Din görevlisi, adamın kendisine gülümsediğini ve silahı ona doğrultmadan hemen önce göz teması kurduklarını söyledi.

AKRABASI ÖLÜ BULUNDU

Kilisedeki bir adam, saldırganın üstüne atlarken papaz da ona yardım etti. Polite kısa süre sonra kontrol altına alındı ve eyalet polisleri gelene kadar alıkonuldu.  Ağırlaştırılmış saldırı ve cinayete teşebbüs de dahil olmak üzere çok sayıda suçlamayla karşı karşıya olan kişi, Allegheny İlçe Hapishanesi'ne gönderildi.

İbrahim Reisi aranırken İsrail'den kritik görüşme İbrahim Reisi aranırken İsrail'den kritik görüşme

Eyalet polisi, Polite'ın bir avukatı olup olmadığını bilmediklerini ve ilçe mahkeme kayıtlarında böyle bir avukatın yer almadığını söyledi. Bu arada kilise yakınlarında saldırganın bir akrabası ölü bulundu. Bu olayla ilgili de ayrıca soruşturma açıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ