Özgür Özel’in parti grubunda yaptığı konuşmanın Bahçeli ve Erdoğan ile ilgili bölümü aynen şöyle: 

“Biz 6 ay önce siyasette yeni bir yol açtık. Ve doğruları sürdürerek geçmiş hatalarımızdan ders alıp terk ederek toplumdaki değişim dönüşüm talebini görerek tam bir birlik ve beraberlik halinde büyük bir mücadele verdik. Bu yolculuğun ilk sınavında ikinci yüzyılın ilk seçimlerinde CHP’yi birinci parti yaptık. Şimdi hedeften sapmadan aynı yolda çok daha güçlü olarak ve özgüvenli bir biçimde yürümeye devam ediyoruz. Bizi bugüne taşıyan yolun rotasından milim sapmadan Türkiye İttifakı’nı büyüterek, ne yaptığımızı bilerek, muhafazakar, milliyetçi Kürt demokratları Türkiye’nin bütün demokratlarını sosyal demokratlar olarak kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz.” 

B A H Ç E L İ1...

"PARTİ ARŞİVİNE GİRMİŞTİR"

“Seçimden sonra asla şımarmadan kibre  kapılmadan ilerliyoruz. Birinci parti olmanın meshuliyetiyle tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştük görüşüyoruz görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Bahçeli’den dün talep ettiğimiz randevumuz saatler içinde karşılanarak bizleri kabul ettiler. Kendisiyle gayet olumlu verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabileceklerini ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir. Erdoğan görüşmesinde efendim gizli kapaklı ne konuştunuz. Görüşmede TC’nin dış işleri bakanlığının en üst görevlerinde bulunmuş bir büyükelçinin devlet geleneklerine uygun tutulmuş notları parti arşivine girmiştir. Önümüzdeki dönem benden sonra görev yapacak genel başkanlarımıza aktarılmak üzere ilgili biriminde muhafaza edilmiştir.” 

B A H Ç E L İ2...

"SÖYLEMEK BİZİM İŞİMİZ DEĞİL"

Boşanma sürecinde değişiklik Boşanma sürecinde değişiklik

“Kayıt dışı siyasete  itiraz eden anlayışımızla bütün bilgiler merkez yönetim kurulumuzla PM ile paylaşılmıştır. Ancak biz neler söylediğimizi söyledikten sonra ne cevap aldınız o konuda onu söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek onu izlemek o konuda iyimser ihtiyatlı bir iyimserlikle beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur. Bugün Bahçeli ile yaptığımız görüşmeden sonra, nezaketle bana açıklama yapabilirsiniz dediği halde ben kendisini orada grubunun kapısı önünde  ayakta bekleterek bir açıklama yapmayı doğru bulmadım. Ve görüşmede görüşülen her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim ancak Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin değerlendirmelerini memnuniyetle dinlediğimiz tebriklerini kabul ettiğimiz ve son bundan sonraki sürece dahil olarak da son nerede yapıcı bir şekilde bu değerlendirmeleri gerçekleştirdiğimizi paylaşabiliriz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ