Alman Polisi, geçen pazartesi günü evini terk eden 6 yaşındaki otizmli bir erkek çocuğuna yönelik aktif arama çalışmalarının askıya alındığını duyurdu. Bir polis sözcüsü, "Biz burada olmayacağız ancak müfettişlerden oluşan bir ekip dava üzerinde çalışmaya devam edecek" dedi.

Yüzlerce polis, askerler ve gönüllüler, 22 Nisan'dan bu yana Hamburg'un batısındaki Bremervörde kasabası yakınlarındaki ormanlık alanı tarıyordu. Arian isimli çocuk bir türlü bulunamadı.

HER TAŞIN ALTINA BAKTIK

Köpekler, atlar, helikopterler, dronelar, tekneler ve dalış uzmanlarından oluşan ekip, neticeye varamadı. Her gün yaklaşık 800 kişi çalışmalara katılıyordu. Polis sözcüsü, "Arian'ı bulmak için mümkün olan her şeyi yapmak istedik. Sadece pazar günü 1.200 kişi çocuğu aradı. İnsan zinciri, her taşın altına baktı" açıklamasında bulundu.

Kaptanı yıldırım çarptı! Yolcular mahsur kaldı! Kaptanı yıldırım çarptı! Yolcular mahsur kaldı!

Otizmli minik, kendisine seslenildiğinde tepki vermeyeceği için evinin yakınlarında havai fişekler patlatılmıştı. Ayrıca ağaçlara balonlar ve şekerler asıldı. Bir güvenlik kamerası, Arian'ın ebeveynlerinin evinden çıktıktan sonra yakındaki ormanlık alana doğru koştuğunu kaydetmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ