Eğitimci Prof. Dr. Ayla Oktay, hayatını kaybetti. Eğitimcilerin ‘Hocaların Hocası’ olan, Türkiye’de okul öncesi eğitimin yaygınlaşması için büyük çalışmalar yapan Oktay, 1942 yılında doğmuştu.

Okul öncesi eğitimin duayeni Oktay, İstanbul Üniversitesi Pedagoji Bölümü’nü bitirdikten sonra 1988 ile 2009 yılları arasında Atatürk Eğitim Fakültesi’nde profesör olarak çalıştı. Daha sonra Maltepe Üniversitesi’ne geçen Oktay’ın çok sayıda okul öncesi eğitim kitabı bulunuyordu.



 

MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDE TÖREN YAPILACAK

Oktay’ın vefatı üzerine yakınları tarafından yapılan açıklamada, “Okul Öncesi Eğitimi alanının duayeni, Çok değerli hocamız Prof. Dr. AYLA OKTAY vefat etmiştir. Prof. Dr. Ayla OKTAY Hocamıza Allahtan rahmet, tüm sevenlerine ve eğitim camiasına başsağlığı dileriz.

Hocamız için 31 Ekim 2022 tarihinde sırasıyla Maltepe Üniversitesinde saat 11.30'da ve Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanlık binasında saat 13.30'da tören düzenlenecektir.

Hocamızın cenazesi aynı gün (31 Ekim Pazartesi) ikindi namazını takiben Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi camiinden kaldırılacak, naaşı Merdivenköy Mezarlığında toprağa verilecektir” denildi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Vesim Parlar