Eyüpsultan’da lise öğrencisi Y.K. kendisini okuldan attığını ileri sürdüğü okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Oktugan hayatını kaybetti. Y.K. ise olayın ardından gözaltına alındı.

Eğitim emekçileri, yaşanan şiddete karşı çıkmak için eylem kararı aldı. Sendikaların paylaştığı bilgiye göre 8-9 Mayıs’ta okullarda siyah giyerek şiddete karşı kokart takılacak, 10 Mayıs Cuma günü ise iş bırakılacak.

EĞİTİM SENDİKALARINDAN TEPKİ YAĞDI

Özel Sekrör Öğretmenleri Sendikası, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen, sosyal medya hesaplarından tüm sendika üyelerine ve meslektaşlarına çağrıda bulunarak, bugün için siyah giyinmelerini ve siyah kurdele takmalarını istedi. Eğitim sendikaları ayrıca 10 Mayıs Cuma günü iş bırakacaklarını, Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde, diğer illerde de adliye binalarının önünde basın açıklaması yapacaklarını da duyurdu.

Bakan Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi Bakan Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ACİLEN HAREKETE GEÇMELİ

Eğitim-İş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz. Artık yeter, yaşamak istiyoruz"

Muhabir: SERKAN BAYAR