Polonyalı savcılar; Adolf Hitler ve diğer Nazi liderlerinin II. Dünya Savaşı sırasında vakit geçirdiği bir bölgede bulunan insan iskeletleri üzerindeki soruşturmayı sonlandırdı. Kemiklerdeki ileri derecedeki çürüme, ölüm nedeninin belirlenmesini imkansız hale getiriyordu.

Kalıntılar 24 Şubat'ta, bölgenin Almanya'nın bir parçası olduğu 1941-44 yılları arasında Hitler'in ana karargahı olarak hizmet veren Wolf's Lair'de bulunmuştu. Ormanın derinliklerine gizlenmiş yaklaşık 200 Nazi sığınağı ve askeri kışladan oluşan yerleşke, 20 Temmuz 1944'te Albay Claus Stauffenberg tarafından Hitler'e düzenlenen başarısız suikast girişiminin gerçekleştiği yerdi. Bu alan artık turistik bir cazibe merkezi!

'UNRWA'ya yönelik siyasi suikast çabası boşa çıktı' 'UNRWA'ya yönelik siyasi suikast çabası boşa çıktı'

ZORLU DOĞA KOŞULLARI

Savcılık Sözcüsü Daniel Brodowski, "Uzman, kemik kalıntılarının insan kaynaklı olduğunu ve en az dört kişiden geldiğini, bunların üçünün büyük olasılıkla orta yaşlı erkekler olduğunu söyledi. Dördüncüsünün ise birkaç yaşında, cinsiyeti belirlenemeyen bir çocuk olduğunu belirtti" açıklamasında bulundu.

Aradan geçen yıllar ve ormandaki zorlu doğa koşulları sebebiyle insan kalıntıları incelemeye alınamadı. Bu şahısların ne zaman ve nasıl öldürüldükleri asla bilinemeyecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ