Beylikdüzü Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Çalık, nisan ayında şehit olan polis ve askerleri rahmet ve minnetle andı. Ardından nisan ve mayıs aylarındaki önemli gün ve haftalara dikkat çekti. 

Başkan Çalık, gençlere ve çocuklara sahip çıkma konusundaki kararlılığını yineleyerek, "Onların umutlarını başka memleketlerde aramalarını istemiyoruz. 19 Mayıs ruhu, her yaptığımız işte bize ilham veriyor. Gençlerimize verdiğimiz değerle, geleceğe daha umutla bakmalarını sağlıyoruz. Söz verdim, yine söz veriyorum; çocuklar için çalışacağız, kadınlar için çalışacağız. Bu güzel memleketi hak ettiği güzel günlere kavuşturacağız. Bu ülkenin çocukları, aileleri sahipsiz değil.  Kimsenin yarınlara endişe ile bakmasına müsaade etmedik, yine etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı " dedi.

YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun'dan gelir' Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun'dan gelir'

Konuşmasında engelliler haftasına da dikkat çeken Çalık, Dünya nüfusunun yüzde 15'ini ve Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini engelli bireylerin oluşturduğunu ifade etti. Beylikdüzü Belediyesi'nin engellilerin eğitim, sağlık ve kültürel faaliyetlere erişimi için büyük gayret gösterdiğini ve Engelsiz Yaşam Merkezi gibi projelerle bu alandaki desteklerini sürdüreceğini dile getirdi. Medikal malzeme desteği, ücretsiz psikolojik danışmanlık ve evden hastaneye nakil hizmetlerinin sağlanması gibi birçok hizmetin devam ettiğini ifade etti.

Kaynak: YASEMİN COŞKUNÖZ