Mali'nin başkenti Bamako'daki insanlar, sıcak havayla yaşam mücadelesi veriyor. Uzmanlar, bu yıl benzeri görülmemiş bir sıcak hava dalgasının ölümlerde artışa yol açtığını belirterek, iklim değişikliğinin etkileri kıtayı sarsarken daha da kavurucu hava koşullarının yaşanabileceği uyarısında bulundu. Sıcak hava dalgası mart ayı sonlarında başladı. Müslümanların çoğunlukta olduğu bu ülkede pek çok kişi, İslam'ın kutsal ayı olan Ramazan sebebiyle oruç tuttu.

SON DAKİKA I İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan hayatını kaybetti! SON DAKİKA I İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan hayatını kaybetti!

ÇOCUKLAR ZATEN SAVUNMASIZ

Yakın zamanda sıcaklıklar 44 dereceye çıktı. Yakın zamanda azalma değil artış bekleniyor. Şehrin Gabriel-Toure Hastanesi, geçen yıl nisan ayının tamamında 130 ölüm yaşandığını belirtti. Bu yıl ise nisanın sadece ilk 4 gününde 102 ölüm rapor edildi. Bu dönemde önemli ölçüde daha fazla yaşlı insanın öldüğü belirtildi. Sıcaklar aynı zamanda Mali'de zaten savunmasız olan çocukları da tehlikeye atıyor. Dünya Gıda Programı'na göre; uzun süren şiddet, ülke içinde yerinden edilme ve insani yardıma sınırlı erişim nedeniyle 2023'ün sonunda 5 yaşın altındaki 1 milyon kişi akut yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıyaydı.

Muhabir: HANDE DURMAZ