Konser ve festivallere yönelik yasaklamaların sık sık yaşandığı şu sıralar yeni bir sürerken bir iptal kararı da Gaziantep Üniversitesi’nden geldi. Dün Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan LGBTİ+’ları destekleyen açıklamalarıyla bilinen Dolu Kadehi Ters Tut konseri Gaziantep Aile Platformu’nun baskısıyla iptal edildi. 

Dolu Kadehi Ters Tut Red Bull

İKİNCİ KEZ İPTAL EDİLDİ

Olayın ardında CHP’li Şehitkâmil Belediyesi tarafından gruba Şehit Kamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi tahsis edildi. Ancak baskılar nedeniyle konser Kültür Merkezi'nde de gerçekleşemedi. 

Grup, konser iptaliyle ilgili açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verildi; "Sevgili arkadaşlar; Bugün gerçekleştirmeyi planladığımız Gaziantep konserimizi, son dakika üniversite tarafından alınan iptal kararı sebebiyle Şehit Kamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'ne kaydırmıştık. Fakat tüm çabamıza rağmen, Kültür Merkezi'ne yapılan baskılar sonucu resmi herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin sahne almamız engellenmiştir. Biz Dolu Kadehi Ters Tut olarak, daha önce defalarca buluştuğumuz Gaziantep seyircimizle tekrar buluşabilmek adına tüm ekibimizle son ana kadar elimizden gelen her şeyi yaptığımızı bilmenizi isteriz. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkürler. Biletlerinizi satın aldığınız kanallardan iade edebilirsiniz. Daha iyi günlerde muhakkak görüşeceğiz."

Dolu Kadehi Ters Tut Konseri 43156

"MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZE AYKIRI"

Sonrasında Gaziantep Platformu da bir açıklama yaparak; “Bu etkinlik Gaziantep Aile Platformu girişimleri ile iptal edildi. Üniversite yönetimine ve inisiyatif alan sivil toplum kurumlarına teşekkür ediyoruz. Milli ve manevi değerlerimize aykırı, özellikle gençlerimize zarar verecek içeriklere sahip bu ve benzeri sözde etkinliklere izin verilmemeli.” denildi. 

Kızıl Goncalar'da o detay: Cüneyd, Zeynep'ten boşanıp Feyza'yla mı evlenecek? Kızıl Goncalar'da o detay: Cüneyd, Zeynep'ten boşanıp Feyza'yla mı evlenecek?

Red Bull Jukebox Sahnesi Dolu Kadehi Ters Tut

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NDEN TEŞEKKÜR

Yeniden Refah Partisi Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı ve Gaziantep 28. Dönem Milletvekili Adayı Faruk Soner Ataş da sosyal medya hesabından “LGBT propagandası yapan Dolu Kadehi Ters Tut grubunun önce GAÜN Mavera’da programı iptal edildikten sonra Şehitkamil Kültür Merkezine alınıp daha sonra Valilik kararıyla program iptal edilmiştir. Bu kararı veren başta Gaziantep Valimiz Kemal Çeber, beyefendi ve heyetine teşekkür eder gazi şehrimizde böyle bir olaya bizlerde müsaade etmeyeceğiz.” paylaşımı yaptı. 

Muhabir: SERKAN BAYAR