Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş gelişme! Herkes tutuklandı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş gelişme! Herkes tutuklandı

Gazeteci Levent Gültekin, Halk TV'de yayınlanan "Levent Gültekin ve Murat Sabuncu ile İki Yorum" adlı programda yaptığı konuşmalar gerekçe gösterilerek "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı katılmazken, gazeteci Gültekin avukatı Gamzenur Sancılı ile birlikte hazır bulundu. Gültekin, savunmasına başlarken, gazetecilerin temel sorumluluğunun halkı bilgilendirmek ve uyarmak olduğunu ifade ederek, "Eleştiri yapma sorumluluğumuz bulunmaktadır. Mersin'deki bir terör saldırısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı'nın yaptığı konuşmayı sert bir dille eleştirdim. Hakaret etmedim ve suç işlediğimi düşünmüyorum. Beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Savcı, Gültekin'in programdaki konuşmasında "Cumhurbaşkanı'nın siyasi anlayışını eleştiriyor gibi görünse de isim vererek matufiyet şartının gerçekleştiğini" ve "İlkokul çocuğu ruh hastalığı" şeklindeki sözün Yargıtay 4. Ceza Dairesi kararına göre hakaret suçunu oluşturduğunu belirterek esas hakkındaki görüşünü sundu. Ayrıca, eleştirilerin yazılmadan da yapılabilmesi gerektiği ifade edildi ve gazeteci Levent Gültekin'in atılı suçtan cezalandırılması istendi.

Mahkeme, gazeteci Levent Gültekin'i "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-ŞOK GAZETESİ