HOLA'ya göre, Alejandra Rodriquez, Mayıs ayında ülke çapındaki yarışmada eyaleti temsil etme hakkı nedeniyle Çarşamba günü Buenos Aires Güzeli unvanını aldı.

Rodriquez, dünya çapındaki güzellik yarışmasından çoktan yaşlandığına inanıyordu ancak kurallar değişince düşünceleri de değişti. 1952'deki başlangıcında, Kainat Güzeli yarışmacılarının yaşlarının 18 ile 28 arasında olması ve bekar ve çocuksuz olması gerekiyordu. Fakat geçen yılki yarışmada, 18 ile 73 yaş arasındaki kadınların başka hiçbir faktöre bakılmaksızın yarışmasına izin verildiği kararına varılmıştı.

Üst yaş sınırındaki artış geçen Eylül ayında duyurulmuş ve ilk olarak 2024 yarışması için uygulanacak. Gabriel şu anda Kainat Güzeli unvanını alan en yaşlı yarışmacı ve 2022'de 28 yaşında yarışmayı kazandı.

Arjantin televizyon kanalı El Trece'ye yaptığı açıklamada, yeni taç giyen Miss Buenos Aires'in liseden mezun olduktan sonra hukuk okuyup bir hastanede hukuk danışmanı olduğunu söyledi .

Görünüşü hâlâ dikkatleri üzerine çeken Rodriquez, görünümünden dolayı yaşam tarzına güvendiğini, diyetini sürdürdüğünü ve aktif kaldığını söyledi. Bir basın kuruluşuna "Temel şey sağlıklı bir yaşam sürmek, iyi beslenmek, fiziksel aktivite yapmaktır" dedi. "Normal bakım, çok sıra dışı bir şey değil ve biraz genetik." 60 yaşındaki oyuncu, sağlıklı beslenmeden oluşan diyetine sadık kaldığını söylüyor.

“Yapmaya çalıştığım şey aralıklı oruç tutmak, bunun çok yardımcı olduğunu düşünüyorum. Daha sonra organik yiyecekler, bol meyve, bol sebze yemeye ve iyi kremler kullanmaya çalışıyorum.”

Rodriquez haftada üç kez antrenman yaptığını, çoğunlukla yürüyüş ve biraz koşu yaptığını söylüyor: “Aşırı değilim.

Rodriquez'in Miss Buenos Aires yarışmasındaki galibiyeti, çeşitli yaşlardan 35 yarışmacıdan oluşan bir havuzdan geldi. “Her yaştan 35 katılımcıydık, en yaşlısı 18'den 73'e kadardı. Yaş kategorisi yoktu” dedi . Yeni taç giyen Miss Buenos Aires yarışmaktan mutlu ve modern güzellik yarışmalarının yüzlerinden biri olmaktan gurur duyuyor.

Bir kadın kafe ve restoran fiyatlarına böyle tepki gösterdi Bir kadın kafe ve restoran fiyatlarına böyle tepki gösterdi

Şimdi gözleri 25 Mayıs'ta Buenos Aires'te başlayacak olan Miss Arjantin yarışmasına çevrilmiş durumda. “Bu yeni paradigmayı güzellik yarışmalarında temsil etmekten heyecan duyuyorum çünkü kadınların sadece fiziksel güzellik değil, başka bir değerler bütünü olduğu yeni bir aşamayı başlatıyoruz. HOLA'ya göre Rodriguez, bu nesilde bununla başlayan ilk kişiyim, dedi.

Miss Universe yarışmasının 28 Eylül 2024'te yapılması planlanıyor.

Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ