Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde çiftçilik yapan Ahmet Sanrı, 2016 yılında yaşadığı kalp krizi sonrasında hayatı değişen bir döneme girdi. Kalbinin fonksiyonlarını yerine getirememesi nedeniyle zor anlar yaşayan Sanrı'ya, 2020 yılında yapay kalp makinesi takıldı. Bu cihazı 4 yıldır yanından ayırmayan Sanrı, hayatını bu makine sayesinde sürdürüyor.

Her gün 22 saatte bir kez yapay kalp makinesinin pillerini değiştiren Sanrı, vücuduna makine bağlanmadan önce yaşadığı zorlu süreçleri anlattı. Makine takılmadan önce 150 kilograma kadar ulaştığını ve ayaklarının şiştiğini dile getiren Sanrı, yürüyemez hale geldiğini belirtti.

Erzincan'daki Göyne Barajı bahar yağışlarıyla doldu Erzincan'daki Göyne Barajı bahar yağışlarıyla doldu

Vücuduna takılan yapay kalp makinesinin dakikada 4,5 kilogram kan süzüp pompaladığını ve normal hayatına bu makine sayesinde devam etmeye başladığını ifade eden Sanrı, bu cihazın hayatının sonuna kadar vücudunda kalacağını söyledi.

Kalbini çantasında taşıdığını dile getiren Sanrı, yaşamını bu yapay kalp makinesiyle idame ettirdiğini belirtti. Makinenin sayesinde hayatının normale döndüğünü ve günlük rutin işlerini yapabildiğini söyleyen Sanrı, bu cihazın kendisi için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Gece gündüz, yatarken, kalkarken, duş alırken makinenin hep vücuduna bağlı olduğunu ifade eden Sanrı, yapay kalp makinesinin sağladığı kontrol ve dengeyle hayatının daha rahat geçtiğini dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA