Erkekler, genetik olarak kadınlardan daha fazla kas kütlesine ve daha az yağ kütlesine sahip oldukları için uyurken bile daha fazla kalori yakma eğilimindedir.


Vücut yağ oranı nasıl düşürülür, kilo vermeden yağ oranını düşürmek mümkün  mü? Kadınlar ve erkekler için vücut yağ oranı azaltma yöntemleri nelerdir?  - Sağlık Haberleri

 

Bu durum, erkeklerin yüksek testosteron seviyeleri ve metabolizmalarının daha hızlı olmasından kaynaklanır. Aynı yaş, boy ve kiloya sahip bir erkek ve bir kadın, aynı diyeti uygulasalar bile erkekler, kadınlardan daha fazla kilo kaybedebilir veya kilo koruyabilir. 2018 yılında yapılan bir çalışmada, düşük kalorili bir diyet uygulayan erkeklerin kadınlardan %16 daha fazla kilo kaybettiği gözlemlenmiştir.

İnterneti olanlar şanslı! İnterneti olanlar şanslı!

Yaz aylarının gelmesiyle diyet mevsimi açıldı! Erkekler kadınlardan daha  hızlı mı kilo veriyor?

Erkeklerde yağ depolama yeri bile avantajlıdır. Erkeklerde yağ, büyük ölçüde bel bölgesinde birikirken, kadınlarda kalça ve uyluk bölgelerinde toplanma eğilimindedir. Göbek bölgesindeki yağ hücreleri, diğer bölgelerdeki yağ hücrelerine göre daha fazla yağ yakmaya eğilimlidir. Bu nedenle, bel bölgesinden kilo kaybetmek, kalça ve uyluk bölgelerinden daha kolay olabilir. Ayrıca, bel bölgesindeki yağ, iç organ yağlanmasını temsil ettiği için bu bölgeden kayıp sağlamak, metabolizma hızını daha olumlu yönde etkileyebilir ve metabolizmanın hızlanmasına katkıda bulunabilir.

Kadınlarda hormonlar kilo alma eğilimini etkileyebilir. Kadınlarda, menopoz sonrası östrojen kaybı gibi hormonal değişiklikler metabolizma hızını yavaşlatabilir ve kilo almaya daha yatkın hale getirebilir. Ayrıca, kadınların stresle başa çıkmak için yemek yeme eğilimi, erkeklere kıyasla daha fazla olabilir ve bu da kadınları kilo alma konusunda daha hassas hale getirebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ