McDonald's burgerlerinin iddiaya göre nasıl yapıldığını ayrıntılarıyla anlatan bir video internete sızdırıldı; pek çok kişi, açıklamayı yapan kişiyi Altın Kemerler "propagandası" yaymakla suçladı.

“Bugünkü videomuzda McDonald's yemeklerine bakıyoruz… En sevilen yemeklerin nasıl yapıldığını görmek için izlemeye devam edin!” YouTube'da 440.000'den fazla izlenen klip dikkatleri üzerine çekti .

MCDONALD'S BURGERİNİN YAPILIŞI

YouTube'un "Nasıl Yapıldı" adlı programı tarafından oluşturulan videoda anlatıcı, şirketin et için nasıl "titiz bir seçim süreci" uyguladığını ve "sığır etinin en yüksek kalitede olmasını sağlamak için bir grup güvenilir tedarikçiyle birlikte çalıştığını" anlatıyor. ”

"McDonald's, lezzet ve doku arasında mükemmel bir denge oluşturmak için aynalı, yuvarlak ve sığır filetosu dahil olmak üzere sığır eti kesimlerinin mükemmel bir karışımını kullanıyor" diye ekliyor.

Ekteki video, anlatıcıya göre "her türlü fazla yağ kıkırdağını veya kemiğini" çıkarmak için Willy Wonka benzeri son teknolojiye sahip bir tesiste et lokantasına layık sığır kesimlerini titizlikle denetleyen ve kesen bir kasap ekibini gösteriyor. Daha sonra pirzolaları bir öğütücüye yerleştiriyorlar ve kıyma sonucunu tuz, karabiber ve diğer baharatlarla tatlandırıyorlar.

Anlatıcı, Altın Kemerler'in her köftenin "boyut ve kalınlık bakımından tutarlı" olmasını sağlamak için "porsiyonlama ve şekillendirme" adı verilen bir işlemi nasıl kullandığını açıklıyor. Bu, her bir sığır eti diskinin eşit şekilde pişmesine ve klibe göre "sulu dokusunu korumasına" olanak tanır.

Yan binayı yıkarken yanlışlıkla evinin duvarı yıkıldı Yan binayı yıkarken yanlışlıkla evinin duvarı yıkıldı

O zaman burgerleri çevirmenin zamanı geldi. Anlatıcı, "Köfteler oluştuktan sonra sürekli ızgara adı verilen benzersiz bir işlem kullanılarak ızgarada pişirilir" diye açıklıyor. "Izgara yüksek sıcaklığa ısıtılıyor ve köftelerin her iki tarafı da belirli bir süre kızartılıyor."

Şöyle ekledi: "Bu teknik, burgere mükemmel tadı veren lezzetin ve meyve sularının kilitlenmesine yardımcı oluyor."

Son olarak, köfteler bir "ısıtma kabini" içine yerleştirilir, böylece çörekler arasında tokatlanmaya ve Double Quarter Pounders, Big Mac'ler ve diğer klasik Golden Arches nosh'ları olarak servis edilmeye hazır olana kadar "mükemmel sıcaklık ve dokuda" kalırlar.

Söylemeye gerek yok, YouTube yorumcuları ızgara manzarasıyla sığır eti yiyordu ve pek çok kişi bunu McDonald's'ın "propagandası" olmakla suçladı.

"Eski bir propaganda videosunu izliyormuş gibi hisseden var mı?" Bir eleştirmen şöyle dedi, bir diğeri ise şöyle dedi: "Bu videonun taraflı olduğunu ve sponsorlu göründüğünü düşünen tek kişinin ben olmadığıma çok sevindim..."

Üçüncü bir eleştirmen şunu ekledi: "McD bunu yapmak için sana ÇOK para ödemiş gibi görünüyor... bu, alışılmışın dışında bir reklama benziyor, hahaha."

Bir başkası, "Şu anda kendimi çok gazlanmış hissediyorum" diye ekledi.

Bir diğeri videoyu, McDonald's ürünlerini bile tasvir etmeyen "hazır görüntüler" kullanmakla suçladı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ