Sarışının yerine kızıl! Fenerbahçe'de Arina gitti, İsabelle Haak geliyor Sarışının yerine kızıl! Fenerbahçe'de Arina gitti, İsabelle Haak geliyor


6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ardından büyük yıkımın ve can kaybının yaşandığı Hatay’da halkın tepkisine rağmen Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeniden aday gösterilen mevcut başkan Lütfü Savaş’ın durumu belirsizliğini koruyor.

Depremin yıldönümünde anma töreninde büyük protestoya maruz kalan ve alandan kaçarcasına ayrılan Lütfü Savaş’ın adaylığı yarın yapılacak Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yeniden masaya yatırılacak.

Lutfu2 (1)

Kulis bilgilerine göre Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin ezici çoğunluğu Lütfü Savaş’ın adaylıktan alınması gerektiğini düşünüyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise son yaptığı “Sitem cümlelerini duyduk, anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz” açıklamasıyla kafa karıştırdı.

Peki Hatay halkı ne diyor?

Anket2 (1)

ASAL araştırma şirketinin son yaptığı ankette “Lütfü Savaş’a oy verir misiniz?” sorusuna “Evet” diyenlerin oranı sadece yüzde 30.2’de kaldı.

2019 yerel seçimlerinde Lütfü Savaş yüzde 55.1 oy oranı ile başkan seçilirken 2023’te yapılan genel seçimlerde partisi CHP, yüzde 28.55 ile yüzde 33.54 oy alan AK Parti’nin gerisinde kalmıştı.

Muhabir: GALİP ÖZTÜRK