Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Şifa Hastanesi'nde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, "Şifa Hastanesi yerleşkesinde sağlık ekipleri tarafından şu ana kadar 3 toplu mezar tespit edildi ve buradan 49 Filistinli'nin cesedi çıkarıldı, çalışmalar devam ediyor." ifadesine yer verildi.

İsrail askerleri tarafından çok sayıda Filistinlinin alıkonulduğuna ve kaybedildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Çalışmalar henüz tamamlanmadı ve yeni onlarca cesedin çıkarılmasını bekliyoruz." denildi.

Ayrıca, İsrail askerlerinin baskın düzenlediği 3 hastanedeki 7 toplu mezardan 520 ceset çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Polisten kaçarken bisiklet sürücüsünü ezdi Polisten kaçarken bisiklet sürücüsünü ezdi

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun baskın yaptığı hastanelerde bulunan toplu mezarlara vurgu yapılan açıklamada, bu mezarlardan şu ana kadar 520 Filistinlinin cesedinin çıkarıldığı belirtildi. Şifa Hastanesi'nde 3, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nde 3 ve Gazze'nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahiya'daki Kemal Advan Hastanesi'nde bir toplu mezarın bulunduğu ifade edildi.

Whatsapp Image 2024 05 08 At 15.39.18

Ayrıca açıklamada, İsrail'in işlediği suçlara karşı uluslararası tepkinin önemi vurgulandı. İsrail'e, insanlığa karşı işlediği suçları ABD'nin desteğiyle sürdürme izni verildiği belirtildi ve uluslararası toplumdan İsrail'e karşı baskı yapılması çağrısı yapıldı. İsrail'in Gazze'de sağlık sistemi ve hastanelere yönelik savaşının durdurulması için çağrıda bulunuldu ve bağımsız, uluslararası bir soruşturma açılması talep edildi.

Ayrıca, Şifa Hastanesi'ne yapılan baskının yıkım ve katliamla sonuçlandığına dair bilgiler de paylaşıldı. İsrail ordusunun hastaneye yönelik saldırısının sonucunda birçok insanın öldüğü, yaralandığı ve hastanenin büyük zarar gördüğü belirtildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail güçlerinin hastaneyi tamamen tahrip ettiği ve içindeki tıbbi malzemeleri imha ettiği aktarıldı.

Ücretsiz ağaç, askeri, bayrak içeren Ücretsiz stok fotoğraf Stok Fotoğraflar

Son olarak, İsrail ordusunun hastaneye yapılan saldırılarının gerekçesi olan iddiaların kanıtlanamadığı ve bu baskınların insani krizi derinleştirdiği vurgulandı.

Kaynak: AA