ABD Oregon'da iki cinayet ve adam kaçırma olayından aranan eski polis memurunun kendini öldürdüğü açıklandı. Aralarında eski karısının da bulunduğu iki kişiyi öldürdükten sonra kaçan Elias Huizar isimli eski polis, kovalamaca sonrası kaza yapınca mecburen durdu.

Böyle ceza görülmedi! Yolsuzluğa bulaşan memurları rezil ettiler Böyle ceza görülmedi! Yolsuzluğa bulaşan memurları rezil ettiler

Arabanın içinde kaçırdığı 1 yaşındaki bebeği de vardı. Karşılıklı olarak ateş açıldı. Sonrasında ise Huizar kendisini vurarak yaşamına son verdi. Oregon Eyalet Polisi'nden Yüzbaşı Kyle Kennedy, "Bütün gün bebeği nasıl kurtaracağımızı düşündük ve ortaya çıkan sonuç için minnettarız. Hiçbir sağlık sorunu bulunmuyor" dedi.

HEM SAPIK HEM KATIL

Polis, Huizar'ın, bir ilkokulun önünde 9 yaşındaki oğullarının ve diğer tanıkların önünde sekiz kez vurduğu eski karısı Amber Rodriguez (31) de dahil olmak üzere iki kişiyi öldürdüğünü belirtti. Sonrasında ise kaçmaya başladı. Rodriguez yakın zamanda Huizar'a karşı koruma kararı almıştı.

Eski polisin öldürdüğü ikinci kişinin, yeni kız arkadaşı olduğu açıklandı. Mahkeme kayıtlarına göre; 39 yaşındaki Huizar, henüz 11 yaşındayken tanıştığı, 17'sindeki bir kızla birlikte yaşıyordu. Onu 15 yaşındayken hamile bıraktı. Yetkililer, eski polisin disiplin cezası aldıktan sonra 2021'de departmandan ayrıldığını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ